Yeni Kravat Çeşitleri

Yeni Kravat Çeşitleri

yeni-kravat-cesitleri

Yeni kravat çeşitleri dediğimizde, oldukça çok sayıda bir model ve desen çeşitliliğinden bahsetmiş oluruz. Gerçekten de, uzman olmayan gözler için tüm kravatlar aynı görünse de, işin aslı öyle değildir. Kravat, en zengin stil ve desen seçeneklerine sahip aksesuarlar arasındadır. Hatta, bu konuda liderliğe oynadığını söylemek mümkündür. Bin yıllardan bu yanan kullanılan kravat, tarih boyunca moda akımlarından, toplumsal olaylardan ve hatta ekonomik krizlerden dahi etkilenerek değişmiş, gelişmiş ve çok çeşitli görünümlere kavuşmuştur. Kişinin kendisine uygun kravat modelini seçmesi, şıklığını tamamlayan en önemli ayrıntıdır. Kişiye uygun model de, ancak kravat çeşitleri ve kullanımları hakkında bilgi sahibi olarak seçilebilir. En bilinen iki kravat çeşidine aşağıda yer verilmiştir.

Değişik Kravat Modelleri

Çizgili kravat : Bilinen en eski modellerden biri olup, desen olarak birbirine paralel çizgiler kullanır. Çizgi kalınlığı ve sayısı değişkendir. Çoğunlukla iş hayatı içerisinde kullanılır ve buna da uygundur. Ancak renk sayısı ve türleri işe oynayarak, günlük hayat için de uygun hale getirilmesi mümkündür.
Ekose kravat : Kökeni İngiltere’ye ve yüzlerce yıl öncesine dayanır. İngiliz soyluları tarafından geliştirilmiş bir modeldir. Desen olarak kare şekillerini kullanır. Ciddi ve asil olduğu kadar, dinamik bir görünümü de vardır. Bu nedenle hem iş hayatı hem de günlük hayat için uygundur.
Sade Kravat, onlarca farklı model, desen ve stili bünyesinde bulundurmaktadır.

iLGiLi YAZILAR...