Gömlek Kravat Uyumu

Gömlek Kravat Uyumu

gomlek-kravat-uyumu

Gömlek ile kravatı birbirine uydurmak, erkeklerin en çok zorlandığı konuların başında gelir. Ya da şöyle diyelim – en az uğraşmak istedikleri konuların başında. Gerçekten de, çoğu erkek “uyum” yakalamakla uğraşmayıp, eline geçirdiği ilk gömleği ve ilk kravatı giyerek evden çıkmaktadır. Oysa çok basit ve zaman kaybettirmeyecek ipuçları ile gömlek kravat uyumunu yakalamak mümkündür ve emin olun ki, bu uyumu yakalamak sizi çok daha şık ve sofistike gösterecektir.

Düz Gömlek İle Uyumlu Kravatlar

En sık rastlanan düz gömlek türü, beyaz renkli gömlektir. Beyaz renk, pek çok kravat tarzı ve rengiyle uyum sağlar. Desenli, puantiyeli ve her türden renkte kravatı beyaz gömlek üzerinde kullanabilirsiniz. Açık mavi renkli gömlekler ile en iyi koyu mavi bir kravat veya beyaz puantiyeli bir kravat gider. Yeşil renk kravatlarda mavi gömlekler ile güzel bir uyum sağlar. Pembe renkteki gömlekler içinse, leylak veya mor renkte kravatlar uygun olacaktır.

Çizgili Gömlek İle Uyumlu Kravatlar

Çizgili gömlekler ile kravat uyumunu yakalamak, düz renkli gömleklere göre biraz daha zordur – ancak imkansız da değildir. Buradaki püf noktası, gömlek üzerindeki desenler ile kravat üzerindeki desenlerin birbirine zıt olmasıdır. Zıt desenler, hem gömleği hem de kravatı aynı anda ön plana çıkaracaktır. Birbirinin aynı desenler ise, her ikisinin de uyumsuz ve uygunsuz görünmesine neden olur. Örneğin, enine çizgili bir mavi gömlek ile, kalın ve boyuna çizgiler içeren bir kravat tercih etmek gerekir. Uyum yakalandıktan sonra, düz renkli gömleklere kıyasen daha etkileyici bir görüntü çizerler.

iLGiLi YAZILAR...