Kravat bağlamak ne kadar zor olabilir?

Kravat bağlamak ne kadar zor olabilir?

kravatin-tum-renkleri-ve-desenleri-en-uygun-fiyatlarla

Kravat bağlamak, alışana kadar zor, alıştıktan sonra ise son derece kolay bir iştir. Ancak bu durum, elbette tercih ettiğiniz kravat düğümü tekniğine göre değişir. Bazı kravat düğümleri, diğerlerinden daha gösterişli durmasına rağmen, bağlanmaları da daha zordur ve bol miktarda pratik yapmayı gerektirir. Kravat nasıl bağlanır konusunu örnek tekniklerle izah edecek olursak;

Kent Düğümü Tekniği    : Bu teknik, bilinen en basit kravat bağlama tekniği ve hatta günlük hayatta kravat bağlarken farkında bile olmadan kullanıyoruz. Kravatın geniş ucu ile başlayan bu teknikte, dar uç geniş ucun etrafında dolaştırılıyor ve oluşan düğümün alt kısmından geçirilip sıkılıyor.

Kravat nasıl bağlanır?

Dörtlü Düğüm Tekniği   : Kent düğümü tekniğine oldukça benziyor, ancak kravatın dar ucu alt değil, üst kısımdan geçiriliyor. Ayrıca kravatın uçlarını bir tur daha geçirmek gerekiyor. Biraz daha dolgun bir görünüm sağlıyor.

Çift Windsor Düğümü    : Bu teknik, en zor kravat bağlama tekniklerinden biri ancak düğüm kısmının daima kabarık ve dolgun durmasını sağlıyor. Kravatın uçları, tan 4 kez birbirinin etrafına dolandıktan sonra, dar uç oluşan düğümün önce altından, sonra da üstünden geçiriliyor. Hafifçe sıkıp bırakınca, yukarıda bahsettiğimiz o dolgun, kabarık düğüm elde edilebiliyor.

Sade Kravat, birbirinden kaliteli erkek kravat modellerini sizlere en uygun fiyatlardan sunmaya devam ediyor.

iLGiLi YAZILAR...