Kravat Çeşit

Kravat Çeşit

standart-kravat-genisligi-nedir

Kravat çeşitleri, sınıflandırması ve sayısı oldukça zor bir kavramdır. Zira kravat, inanılmaz renk, desen, model, stil ve kumaş çeşitliliğine sahip bir aksesuardır. Aynı kumaşı kullanan iki kravat çeşidi dahi, dokuma sıklığı bakımından birbirinden farklı olabilir. Kapsamı çok geniş bir kavram olsa da, yukarıda belirttiğimiz temel başlıklar altında kravat çeşitlerini toplamak mümkündür. Bunların her birine kısaca göz atacak olursak;

Kravat Renk Çeşitleri : Bu konuda kravat erkek giyiminin en üstün parçasıdır. Ceket, pantolon ve hatta gömleklerde dahi göremeyeceğiniz türde renkler (ve tonları) kravatlar üzerinde kullanılır. Doğru renk kullanımı, erkek şıklığının en önemli sırlarından biridir.

Desenler, Stiller, Kumaşlar

Kravat Desen/Model Çeşitleri : Kravat, bu konuda da zirveye oynayan bir aksesuardır. Geometrik şekillerden tutun da, ünlü kişilerim imzalarına, hatta spor takımlarının logolarına dek uzanan geniş bir kravat desen/model çeşitliliği mevcuttur. Gömlek ve ceketinizle uyumlu olması gereken tek şey renk değil, aynı zamanda desendir. Örneğin çizgili gömlekle yine çizgili kravat çeşitleri kullanılmaz.

Kravat Stil Çeşitleri : Klasik, Modern ve İnce olmak üzere üç tanedir. Hepsinin uzunluğu aynıdır, fark sadece genişlikleri bakımındandır. Her kravat stilinin daha uygun durduğu farklı bir giyim tarzı mevcuttur.
Kravat Kumaş Çeşitleri : Gömlek veya ceket/pantolonların imal edilemediği kumaş türleri, kravatlarda kullanılabilmektedir. Örneğin saten kumaştan imal edilen kravatlar, muazzam bir görünüme ve etkileyiciliğe sahiptir.

Sade Kravat, Türkiye’nin en zengin ve geniş kravat çeşitleri koleksiyonuna ev sahipliği yapmaktadır. http://www.sadekravat.com/

iLGiLi YAZILAR...