Kravat Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kravat Takarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

kravat-takarken-dikkat-edilmesi-gerekenler

Erkek kravat modellerinin görünümünüze ve imajınıza olan katkısı herkesçe bilinmektedir. Kravat seçerken ve kravat – gömlek uyumunu yakalamaya çalışırken yapılması gerekenler konusunda da sayısız bilgi bulunmaktadır. Ancak kravat sadece seçilirken değil, kullanılırken de bazı hususlara dikkat edilmesi gereken bir aksesuardır. Aksi halde, tam etki göstermesi mümkün olmayacaktır. Kravat takarken dikkat edilmesi gerekenler başında şu hususlar gelmektedir:
– Yönlere dikkat edin
Gömleğiniz ve kravatınızdaki çizgilerin aynı boyutta ve aynı yönde olmaması gereklidir. Örneğin gömleğinizde ince dik çizgiler varsa, kravatınızda geniş ve yatay çizgiler olmalıdır.
– Çok sıkmayın
Kravatın düğümü de genel görünüme etkisi büyük bir husustur. Kravatı bağlarken çok sıkarsanız, hem rahat etmeniz mümkün olmayacaktır ve hem de düğüm kısmı estetik durmayacaktır.

Kravat Kullanım Tavsiyeleri

– Uzunluğa dikkat edin
Çok kısa ya da çok uzun kravatlar kıyafetlerde etkileyici ve şık durmaz. Bu nedenle kravat uzunluğunun kemer tokanızı kapatacak ölçüde olmasına dikkat edilmelidir. Daha uzun veya daha kısa olmamalıdır.
– Kumaş kalitesine dikkat edin
Kravatın kumaş kalitesi, sadece görünümü değil kullanım rahatlığını da etkiler. Örneğin kravatın astar kalitesi iyi bağlanmasını kolaylaştırır ve kravatın daha az kırışmasına neden olur.
– Boynunuzu kavrasın
Kravatın boynunuzu tam olarak kavraması, çok dar veya bol görünmemesi gereklidir.
Sade Kravat, tüm bunları ve çok daha fazlasını sağlayan erkek kravat modelleri ile hizmetinizdedir.

iLGiLi YAZILAR...