En Kaliteli Kumaşlardan En Şık Kravatlar

kravatin-tum-renkleri-ve-desenleri-en-uygun-fiyatlarla

            Zor olarak bağlansa da çoğu zaman bağlanması erkekleri için oldukça zaman alsa da kravatlar kalitenin simgesi olmaktadır. Kravatlar gömleğin yakasının alt kısmından geçirilerek bağlanan genellikle süs olarak kullanılan ve boyundan aşağı doğru sarkıtılarak kullanılan enli ya da ensiz kumaş parçalarına verilen isimdir. Kravatlar spor olarak ya da şık kombinlenebilmektedir.

Kravatların Kalitesi Nasıl Belirlenir?

Kravatların kalitesi kullanılan kumaşa, astara, tela ile dikişlerin kalite ve özenine göre belirlenir. Örneğin el yapımı kravatlarda arka kapamada dikişler belirli bir mesafede bitmekte ve aç açıkta bırakılmaktadır. Dışarıda bırakılmış olan iplik de kesilmemektedir. Aynı zamanda kravatın hangi markaya ait olduğunu gösteren logoların dokutulması da kalitenin diğer anlayışlarındandır.

Kravat Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kravat takarken ve seçerken belirli kurallar bulunmaktadır. Bunlardan bazıları kravatların ütülenmemesi, yuvarlak şekillerde saklanması ve kesinlikle uçlarının ikiye katlanmaması gerekmektedir. Ayrıca bağlandığında da astarı görünmemelidir. Seçim yaparken kravatların gömleğin renk ve desenine yakın değil zıttının alınması hoş görüntü yaratacaktır. Takım elbisede kullanılan kravatlar diagonal desenler yerine mikro desenler içermelidir. Ayrıca kravat ve mendil renkleri uyumlu ya da aynı olacak diye bir kaide olmamaktadır.

Kravat Modelleri

Birçok farklı renk ve desende kravat çeşitleri bulunmaktadır. Çizgili, ekose, puantiyeli-noktalı, küçük desenli kravatlar bulunmaktadır. Aynı zamanda siyah-gri, mavi-lacivert, sarı renkli kravatlar çok tercih edilmektedir. stil olarak da klasik, slim ve modern kravatlar bulunmaktadır.

iLGiLi YAZILAR...