Yeni Şal Desenli Kravat Modelleri Satışta

sal-desenli-ince-siyah-kravat-modelleri

Erkeklerin en çok kullandığı aksesuar olan kravat; uzun ve tartışmalı bir geçmişe sahiptir. Kravat ilk olarak Avrupa’ da yaşanan 30 yıl savaşları sırasında kullanılmıştır. Fransız kral Louis’ in askerlerinin diğer askerlerden ayrılması amacıyla kullanılan atkılar; şuan ki kravatların geçmişini oluşturmaktadır. Askerleri anmak için kullanılan bu atkılar zamanla şuan aksesuar haline gelen kravatlara yerini bırakmıştır.

Kravat Kullanımı

Son zamanlarda daha modern, daha çeşitli renk ve desenlerde kravat üretimi yapılmaktadır. Erkekleri daha şık, ciddi ve modern gösteren kravatlar, erkekler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Önceden sadece takım elbiseyle kullanılan kravatlar, artık tekdüzelikten çıkarak spor giyimin de bir parçası olmuştur. Değişik renk ve desen çeşitliliğiyle spor tarza uyum sağlayan birçok model vardır. Kravat seçimi, gidilecek ortama ve giyinilen kıyafete göre yapılmalıdır.

Kravat Stilleri

Klasik kravatların kullanımının yanında, kravat tarzına yenilikler katılmıştır. Orta ince kravatlar, slim kravatlar; günümüzde özellikle genç kesimin daha sık tercih ettiği modeller olmuştur.

Şal Desenli Kravatlar

Şal desenli kravat; görünüşüne önem veren erkeklerin, kravatı basit bir aksesuar olarak görmeyip, kıyafetiyle bütünleştiren erkeklerin gözdesidir. İsminden de anlaşılacağı gibi üzerinde yoğun desenleri vardır. Birçok renk ve desen seçeneği bulunmaktadır. Genellikle klasik desenler ve koyu, parlak renkler tercih edilmektedir. Kumaşı diğer kravatlara göre farklı ve özeldir. Bu kravatlar spor giyime uygun değildir. Takım elbiseyle kullanılan bu kravatların müptelası olan erkekler, bazen önce kravatı alarak, buna uyumlu takım elbiseyle kombin yapmaktadırlar.

iLGiLi YAZILAR...