Erkek Kravat Modellerinde Çok Özel Modeller

cicek-desenli-kravatlar-2017

Kravat zamanın ruhuna göre değişiklik gösterse bile bordo, mavi, lacivert kravatlar cazibesini yitirmemiştir. Bunu yanı sıra kravatın, kullanım şekli ve tasarımı giderek değişime uğramıştır. Erkeklerin en fazla kullandığı aksesuar yine de kravattır. Erkeğin şıklığını tamamlamak için tercih edeceği kravat aynı zamanda onun kişiliğini de yansıtmaktadır.

En Fazla Tercih Edilen Renkler

Kravatta en fazla tercih edilen renk, kırmızı- bordo tonlarıdır. Bundan sonra, ciddiyetin rengi olan, mavi-lacivert tonlar gelmektedir. Siyah ise, özel bir kravat rengi olarak önemini muhafaza etmektedir. Gri kravatlar dikkat çekici olmakla beraber, lila, fuşya ise oldukça iddialı renklerdir. Sadeliğe önem veren erkekler, bej tonlarından vazgeçmemektedir. Bu yıl trend olan kravat rengi ise, saks parliament renkli kravattır.

Farklı Desenlerde Kravatlar

Şal desenli kravatlar oldukça revaçtadır. Bu tür kravatlar, doğallığını ve sadeliğin simgesi olarak öne çıkmaktadır. Ekose desenli kravatlar, düz renk gömlekle eşsiz bir şıklık oluşturmaktadır. Bunun yanı sıra diagonel çizgili kravatlar, klasik şıklık arayan erkeklerin tercihi olmaya devam etmektedir. Küçük desenli ve puantiyeli kravatlar, her dönem cazibesini korumaktadır.

Kravatta Öne Çıkan Stiller ve Kumaşları

Kravatlar günümüzde eskiye nazaran biraz daha dar tasarlanmaya başlandı. Bu noktada, kravatlar, klasik kravat 8-8,5 cm, modern orta ince kravat, 7-7,5 cm ayrıca slim kravat ise, 5,5-6 cm genişliğindedir. Kumaşların çeşidine göre, mikro kravat, ipek kravat, keten ve yün kravat ile örgü kravat olarak ayrılmıştır.

iLGiLi YAZILAR...