Kravat Nasıl Bağlanır?

kravat-nasil-baglanir

Kravatla tanışmamız ortaokul yıllarına uzanır. Ne kadar zor öğrenmiştik kravat bağlamayı. Liseyi de kravatlı geçirdikten sonra uzun üniversite yılları, askerlik vs derken yine kravat takmayı gerektiren bir iş sahibi olduysanız ve eski bilgilerinize hafızanızda ulaşmakta zorluk çekip “kravat nasıl bağlanıyordu?” diye kendinize sormaya başladıysanız işte size cevabı.

Kravat nasıl bağlanır sorusunun cevabına geçmeden kravat seçiminden bahsedelim. Neticede kravatınızın şekli uzunluğu kalınlığı bağlama yönteminize de etki edecektir. İnce bir kravatı bağlarken çok sıkı tutup sert ve boğuluyor gibi bağlarsanız komik bir kravatınız olacaktır. Kravat seçerken bir tarz belirleyip o tarza uygun kumaş ve şekilde kravat seçmelisiniz. Bağlama yöntemi olarak da bir stil geliştirip bu stil üzerinden gitmelisiniz. Seçeceğiniz kravatın kumaşı rengi deseni bağlama da bizi yönlendirecek unsurlardır. Devam eden bir desen sahibi kravatı bağlarken öyle bir yerinden başlarsınız ki taktığınızda o desenin bağlama noktasında ki duruşu sizi rahatsız eder. Bu açıdan desene dikkat etmek gerekir.

Kravat nasıl bağlanır sorusuna en güzel cevabın bir video olduğuna inandık ve sizin için kravat nasıl bağlanır isimli videomuzu hazırladık. İzleyerek daha rahat öğrenebilirsiniz.

iLGiLi YAZILAR...