Hızlı Kravat Bağlama Teknikleri

Hızlı Kravat Bağlama Teknikleri

Her erkek, hayatının en az bir döneminde “kravat bağlamayı bilen” bir arkadaşından, konuyla ilgili yardım almıştır. Çoğunluğu ise, halen “bir daha bağlayamam” endişesi ile kravatlarını bağlı halde saklamaktadır. Oysa kravat bağlamak oldukça basit bir iş olup, kravatlarınızı da açık halde (ve rulo şeklinde) saklamanız gerekir. Bazı hızlı kravat bağlama teknikleri hakkında bilgi verelim. Bu sayede siz de, saniyeler içerisinde kravat bağlamayı başarabilirsiniz.

Hızlı kravat bağlama teknikleri arasında en çok bilinen ve en sık kullanılan, “kentli düğümü” adıyla bilinen teknik. Ülkemizde yoğun şekilde kullanılıyor ve kravat bağlamayı bilenlerin çoğu da, aslında bu tekniği kullanıyor. Önce bir görsel paylaşalım:

hizli-kravat-baglama-teknikleri

Gördüğünüz gibi, çok fazla çaba ve zaman geçirmeden kravatı kolayca bağlamak mümkün. Bu teknikte, öncelikle kravatın geniş ucu sol ele alınıyor. Bu uç, dar ucun arkasından geçecek şekilde öteki tarafa çekiliyor. İç yüzü dışarı bakan kravat, dış yüzü dışarı bakacak şekilde öteki tarafa alınıyor. Kravatın geniş ucu, oluşan düğümün arkasından yukarı doğru çekiliyor ve ön tarafta oluşan ilmek içerisinden de geçirilerek, hafifçe sıkılıyor. Bir kez el alışkanlığı kazandıktan sonra, saniyeler içerisinde kravatınızı bağlayabilirsiniz.

Dörtlü düğüm, Prens Albert düğümü, Yarım Windsor düğümü ve Çift Windsor düğümü gibi değişik kravat bağlama teknikleri olsa da, en hızlısı ve kolayı izah ettiğimiz kentli düğüm tekniği olarak biliniyor. Sade Kravat, erkeğin kendi kravatını kendisi bağlaması gerektiğine inanıyor.

iLGiLi YAZILAR...