Günümüzde gençlerin en büyük hayali üniversiteden mezun olduktan sonra iyi bir iş sahibi olmak ve hayatlarını bi düzene oturtmak. Mezuniyet sonrası panikle ilk bulduğunuz düşük ücretli işe girmek belkide yapılabilecek en yanlış hareket olur. Kendinize güveniyorsanız birkaç küçük dokunuşla CV nizde yer alan yabancı dil bilgisi kısmına yeni bir dil ekleyebilirsiniz ya da işinizle alakalı birkaç seminere katılıp sertifika edinebilirsiniz. Bu sizi rakiplerinizden bir adım öne taşıyacaktır.
Tüm bunlardan sonra iyi bir maaşı olan büyük bir şirkette iş görüşmesine davet edildiniz. Ön mulakat için randevunuz var. Ancak nasıl giyineceğiniz konusunda kararsızsınız. Takım elbise mi, daha rahat birşeyler mi, yoksa parti havasında mı giyinsem?
Bizim tavsiyemiz kendinizi nasıl rahat hissedeceksiniz o şekilde giyinin. Neticede kendinizi sıkmanın stres yapmanın bi alemi yok. Ancak büyük şirketler önlerine koyduğunuz CV den çok sizi gözlemlerler ve giyiminizden hal ve hareketlerinize, konuşma tarzınıza, mimiklerinize bakarak karar verirler. İşte tam bu noktada şık giyinmek önemli bir hale geliyor. Şık bir takım elbise ile o muhteşem CV nizi taçlandırabilirsiniz. Peki bu görüşmede takım elbisemin içine ne renk bir kravat takmalıyım? Eğer mor bir kravat seçerseniz bu kibirli olduğunuzun işareti olarak algılanabilir ya da pahalı, dokuma bir kravat mülakatçıyı “ezebilir”. Buna karşın kahverengi kravat ise “güvenilir” olduğunuza işaret ediyor. Sarı kravat takanlar göze çarpmaya hevesli ve farklı olmaktan korkmuyorlar. Kırmızı kravat, güçlü, tutkulu ve erkeksi bulunurken, kızıl kahve ya da lacivert kravatlar uyum, sükunet ve güven duygularını yansıtıyor. İlgi görme ve beğenilme isteğinin ifadesi olduğu için, pembe renk önerilmiyor.
Uzun lafın kısası kravat modelleri seçerken dikkatli olmakta fayda var ve karşınızdaki kişide iyi bir intiba uyandırmak istiyorsanız parlak renkli dokuma çok pahalı bir kravat takmaktan sakının.