Kravat Modellerinde Yeni Sezona Damga Vurduk

erkek-icin-ozel-bir-hediye-kravat          Kravat, her dönemde farklı model ve ebatlarda kullanılmıştır. Şekil ve içerik değiştirse de, erkek giyimi için vazgeçilmez bir aksesuar olarak yerini almıştır. Dönemim moda trendleri, kravat özellikle renk, desen ve ebatları konusunda belirleyici olmuştur. Moda trendlerinin ihtiyaçları doğrultusunda, firmamız her dönem, en yeni ve uygun modelleri ile moda sektöründe yerini almıştır.

  Son Dönem Değişimi

Yaklaşık yüz yıl önce, daha kısa ve geniş ebatlı olarak kullanılan kravatlar, günümüzde daha uzun ve ince kullanılmaya başlanmıştır. Genel olarak resmi kıyafetlerin ayrılmaz parçası olma özelliğine rağmen günümüzde geniş renk ve desenlere bezenmeleri ile spor ve marjinal erkek giyimi için de önemli bir aksesuar haline gelmiştir.

Günümüz kravat boyları yaklaşık 6,5 cm’ dir. Özellikle slim-fit moda akımına uygun olarak nispeten daha ince olarak kullanılmaktadır. Resmi kıyafetlerdeki koyu renk kullanım alanı nispeten terk edilmiş olup, canlı renkler tercih edilmeye başlanmıştır. Ekose, puantiye, çizgili motifler sık karşımıza çıkan modellerdir.

Ayrıca kişinin kendi tarzını yansıtan, kullanıcıların daha iyi hissetmelerini sağlayan, objeli, çeşitli film, çizgi film kahramanlarının kullanılabildiği, kişiye özel tasarımlar ile tamamlayıcı aksesuarlar haline gelmiştir.

Son yıllarda örgü tasarımlar da raflarda yerlerini almıştır. Özellikle kış trendi için son derece uygun olan örgü kravat, geniş bir renk yelpazesine sahiptir.

  Kadın ve Kravat

Kravatlar, kadın giyim modasına uygun olarak, küçük dokunuşlar ile şekli olarak değişiklik gösterse de, canlı ve ipeksi kumaşlar ile kadın giyim modasında her geçen gün yaygınlığını arttırmaktadır.

iLGiLi YAZILAR...