Modası Geçmeyen Klasik Kravat Modelleri

gri-ince-cizgili-klasik-kravatlar

Kravatlar, erkek giyim modasının vazgeçilmez aksesuarlarından birisidir. Farklı stillerde üretilmeleri nedeniyle hemen her tarza uygun bir kravat modeli bulmak mümkündür. Bu noktada üç farklı stilde kravat modelinden bahsetmek mümkündür. Bunlar; klasik, modern ve ince kravat modelleri olarak sıralanabilir. Ancak bunlar arasında klasik kravat modellerinin hiçbir dönem modası geçmemektedir. Peki, klasik giyim tarzını benimseyen erkekler tarafından her daim rağbet gören klasik kravat modelleri hangileridir?

Klasik Kravat Modelleri ve Özellikleri

Klasik kravat modelleri genellikle belli bir yaşın üzerindeki erkeklerin tercihidir. 7,5 cm ve üzerinde bir genişliğe sahip bu kravatlar, kişilere daha ciddi bir hava katmaktadır. Yine klasik kravatlarda daha çok tek renk kullanılmaktadır. Ancak farklı renklerin bir arada kullanıldığı klasik modeller de mevcuttur.

Ciddi bir görünüş ve karizmatik bir duruş hedefleyen erkekler tarafından rağbet gören klasik kravatlar, daha çok ipek ve saten kumaştan üretilmektedir. Yine klasik kravat modelleri desenleri bakımından incelendiğinde ise genellikle enine ve boyuna çizgili desenler göze çarpmaktadır. Ancak klasik kravatlarda desen seçenekleri sadece çizgiler ile sınırlı değildir. Ayrıca puantiyeli, çiçekli, şal desenli, armalı ve daha pek çok farklı desene sahip klasik kravat modelinden bahsetmek mümkündür.

Tüm bunların yanı sıra erkekler, klasik kravat modellerini daha çok takım elbiseler ile kullanmayı tercih ederler. Bu doğrultuda iş görüşmeleri, özel günler ve davetler için koyu renkli bir klasik kravat modeli ile takım elbise kombini, oldukça şık bir görünüm elde etmeyi sağlayacaktır.

iLGiLi YAZILAR...